medika logo
logo medika
Kalendar za 2010.

Kalendar za 2009.

Tihomir Lončar

Tihomir Lončar rođen je u Vinagori 1953. godine. Po završetku osnovnog školovanja upisuje slikarski odjel Škole primjenjenih umjetnosti u Zagrebu koju je završio 1974. Iste godine upisuje studij slikarstva na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Diplomirao je u klasi Vasilija Jordana.

Prvu samostalnu izložbu priredio je 1985. godine. Otada je više od trideset puta samostalno izlagao, a u toj kontinuiranoj izlagačkoj aktivnosti značajno je spomenuti veliku monografsku izložbu održanu u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu 1993. godine i izložbu Tri godišnja doba u Umjetničkom pavilijonu 1999.

U izdanju Konture 1995. godine izlazi monografija Tihomira Lončara kojoj je autor Stanko Špoljarić, a 2000. tiskana je monografija Slikarstvo slikarstva autora Vladimira Bužančića. Treća monografija također u izdanju Konture autora Nikole Albaneže izdana je 2008. godine.

Tijekom godina intenzivnog slikarskog rada objavio je nekoliko grafičkih mapa i sudjelovao na mnogobrojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Živi i radi u Zagrebu.