medika logo
logo medika
Kalendar za 2021.

Kalendar za 2022.

Umjetnost je život. Zdravlje je život.

Kalendari su još od egipatskog doba bili puno više od  skup pravila kojima se određuje odnos između različitih vremenskih razdoblja: dana, tjedna, mjeseca i godine. Kroz povijest imali su značajnu ulogu u razvijanju čitateljske publike, pouci i oblikovanju kolektivne svijesti. Uz svoju osnovnu namjenu oni su često slali i druge poruke, od oglasa do literarnih fragmenata ili pak historiografskih crtica.

Izdanja Medika kalendara kroz više od 20 godina poveznica su kulture i gospodarstva. Time dajemo snažnu potporu likovnoj umjetnosti te nastojimo promicati važnost kulture.

Kroz godine stranice naših kalendara krasili su radovi recentnih hrvatskih akademskih slikara te retrospektive u suradnje s muzejima i privatnim zbirkama.

Umjetnost prožima sve segmente čovjekova bivanja.

Umjetnost je život. Zdravlje je život.

U povodu stote obljetnice Medike napravili smo odmak od dosadašnjeg koncepta te smo odabrali životopise 12 istaknutih osoba koje su hrvatsku i svjetsku znanost zadužile svojim djelovanjem, otkrićima i pomacima. Riječ je o kemičarima, farmaceutima, biokemičarima i liječnicima čiji je utjecaj krčio put znanstvenom napretku, a time i zdravijem te humanijem društvu.

Kalendar za 2022.